Indiana Jones i la seva inspiració

3 comentaris
Crec que tots els que hem vist Indiana Jones de petits recordem els primers minuts de la peli com un dels inicis mítics del cinema d’aventures.


Jo em recordo perfectament a mi mateixa asseguda a la butaca del cine patint molt a tots els moments de tensió sense poder deixar de mirar el Harrison Ford, igual que les alumnes que surten a la segona seqüència. 
Però el que hem trobat avui és un homenatge a les primeres escenes, des de que l'expedició s'adintra a la selva fins que l'avioneta vola cap a la posta de sol.

Aquest vídeo l'ha fet un fan total d’aquesta seqüència inicial, fent un muntatge espectacular que recull escenes de diferents pelis d’acció editades pla a pla per configurar la primera seqüència completa de la peli. El vídeo es diu Raiders of the lost Archives i l'hem descobert gràcies a www.tublogdecine.es
El que em resulta més curiós és veure plans quasi exactes a la peli d’Spielberg però amb en Charlton Heston de protagonista, que vesteix quasi igual que el professor Jones.

És un vídeo impressionant per la feina de documentació i edició de l’autor. Una joia per gaudir-ne amb les llums baixes i asseguts en una cadira còmoda. I segurament després us vindran ganes de tornar a veure la peli ;-) 




3 comentaris :

Ricardo Llorca ha dit...

Con ánimo de añadir un aporte a este post decir que Indiana Jones también pudo estar inspirado en el paleontólogo Roy Chapman Andrews. Cualquier aficionado a los dinosaurios durante su infancia lo reconoce al inmediato al haber realizado importantes descubrimientos, como que éstos eran ovíparos o el descubrimiento del célebre velociraptor, entre otras maravillas del desierto de Gobi.

Aquí dejo la referencia y el deber de decir que Indie tuvo varios padres! :P

http://en.wikipedia.org/wiki/Roy_Chapman_Andrews

Marc Ambit ha dit...

Ostras, pues no tenía ni idea, Ricardo!
Muchas gracias!

Noemix ha dit...

No conocía yo a este señor! gracias por ampliar el post Ricardo :)

Un profe buscador de tesoros (sean ídolos de oro o huesos de dinosaurios) siempre será un buen personaje para una peli así que quizás veamos algún día un film sobre Mr. Chapman

Noe